HULP! PowerOne led achterlicht zip kapot! - Het Scooter Forum
Michelin Winter banden

Ga terug   Het Scooter Forum > Algemeen > Elektra

Antwoord
 
Discussietools
Oud 18-03-2011, 17:20   #1
Zipjee
Unregistered User
 
Zipjee's schermafbeelding
 
Locatie: Maastricht
Geregistreerd: okt 2010
Berichten: 376
HULP! PowerOne led achterlicht zip kapot!

Hallo SFjes!

Een week geleden heb ik het LED achterlicht van PowerOne voor mijn zip2000 gekocht.
Ik zag vanmiddag dat mijn dimlicht was doorgebrand en mijn led achterlicht doet het niet meer, behalve het remlicht dat werkt wel nog.

Ik dacht en mij werd veel vertelt dat dit Plug & Play was???
Nou, lekker dus...

Dit probleem heb ik ook gehad met de witte ledjes toen ik pas mijn led voorknipperlichten had, toen brandde mijn dimlicht en groot licht ook paar keer door. Dat had te maken met wisselspanning en gelijkspanning. Maar die heb ik nu op de accu gezet.

Vele hebben dit led achterlicht op hun zip. En ik snap niet dat ik nou weer daar een probleem mee heb. Dit kan toch niet??? Ook de winkel zei mij dat het Plug & Play was

hulp aub

bedankt
Zipjee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18-03-2011, 20:23   #2
RobinL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
RobinL's schermafbeelding
 
Locatie: Wijk bij Duurstede
Geregistreerd: okt 2005
Berichten: 7.023
Je remlicht word gevoed via je accu ( en is dus gescheiden van de "gewone" verlichting )

Je achterlicht word "direct" vanaf je spoelen gevoed , vandaar dat als de scooter stationair draait het achterlicht ook zwakker is als wanneer je meer toeren draait.

Ik vermoed dat de piekspanning van het doorbranden van je dimlicht je led unit fataal is geworden.

Wat je kan proberen is om de + draad van je led unit voor je achterlicht , direct op 12 volt aan te sluiten

Brand deze nu wel normaal ? Dan zit er een fout ergens anders in je systeem

Brand deze nog niet ? dan is je unit overleden

Geef duidelijke & volledige antwoorden
Desnoods met illustratie's !
RobinL is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18-03-2011, 21:08   #3
Zipjee
Unregistered User
 
Zipjee's schermafbeelding
 
Locatie: Maastricht
Geregistreerd: okt 2010
Berichten: 376
Oke dankjewel dat ga ik morgen meteen proberen. Hopen dat hij niet kapot is ..
Maar dit mag toch eigenlijk niet gebeuren het is toch Plug & Play ???
Zipjee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18-03-2011, 21:26   #4
RobinL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
RobinL's schermafbeelding
 
Locatie: Wijk bij Duurstede
Geregistreerd: okt 2005
Berichten: 7.023
Het is plug & play , maar wil natuurlijk niet zeggen dat het onverwoestbaar is !

Geef duidelijke & volledige antwoorden
Desnoods met illustratie's !
RobinL is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18-03-2011, 22:13   #5
Zipjee
Unregistered User
 
Zipjee's schermafbeelding
 
Locatie: Maastricht
Geregistreerd: okt 2010
Berichten: 376
Ja, maar hoe kan dit dan, dan moet je dus toch iets gaan aanpassen want ik ga niet elke week een nieuw led achterlicht kopen.. Niet dat dalijk ook mijn kabelboom naar de klote is, daar heb ik geen zin in, dus ik noem dit niet Plug & Play.. :S
Zipjee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18-03-2011, 22:32   #6
RobinL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
RobinL's schermafbeelding
 
Locatie: Wijk bij Duurstede
Geregistreerd: okt 2005
Berichten: 7.023
Nou het is wel plug en play , maar er is niet over nagedacht bij het ontwerp ervan.

Men is waarschijnlijk uitgegaan van een stabiel boordspanning van 12,0 volt met af en toe uitschieters naar 13,0 volt .

Alles wat daarboven komt is die niet op berekend.

Geef duidelijke & volledige antwoorden
Desnoods met illustratie's !
RobinL is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19-03-2011, 15:52   #7
Zipjee
Unregistered User
 
Zipjee's schermafbeelding
 
Locatie: Maastricht
Geregistreerd: okt 2010
Berichten: 376
Ik ben nu bezig met testen en kijken wat het zou kunnen zijn, ik heb getest en het originele rode achterlicht doet het nog en het LED achterlicht ook (de pinnetjes in de plug getest op de accu) . Dus er is iets in de brommer van elektra wat problemen heeft.. Krijgt hij misschien te weinig stroom ergens? want als motor loopt doet achterlicht het niet maar dimlicht zie je een heel klein beetje (milimetertje ofso branden en is volgens mij nog niet doorgebrand)...
Zipjee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19-03-2011, 17:41   #8
Zipjee
Unregistered User
 
Zipjee's schermafbeelding
 
Locatie: Maastricht
Geregistreerd: okt 2010
Berichten: 376
Volgens mij heb ik het opgelost, ik zag in de koplamp dat iets kapot was, daardoor dat het achterlicht het ook niet deed, maar nu heb ik dus een nieuwe koplamp erin gezet en nu doet alles het weer.

Alleen heb ik nog nagemeten met de motor aan dat met het led achterlicht een spanning geeft van gemiddeld 12,5 V, en met het originele achterlicht gemiddeld 13 V.. DIt is een beetje raar, want die 13 noem je dus piekspanningen en hoe kan dit nu bij het rode originele toch 13 zijn?

/edit: ik wacht nu gewoon even af, als de koplamp weer kapot gaan dan is er toch iets mis dat zie ik dan wel weer.. hopen dat hij het nu blijft doen..
Zipjee is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21-03-2011, 10:04   #9
Omedave023
Ducati 848 & Piaggio Zip.
 
Geregistreerd: aug 2009
Perso Scoot: Zip
Berichten: 87
the boy is trying to help...enfin, hoe functioneerd het nu? ik ga deze set ook aanschaffen namelijk..

grt,
Omedave023 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21-03-2011, 17:08   #10
Zipjee
Unregistered User
 
Zipjee's schermafbeelding
 
Locatie: Maastricht
Geregistreerd: okt 2010
Berichten: 376
Ik heb hem nu weer werkende volgens mij lag dit dus gewoon aan de koplamp die was doorgebrand, maar ja dan vraag je je af hoe kan dat... hij geeft toch piekspanningen aan vaak boven de 13. Ik wacht gewoon af, hij blijft het nu doen. Ik hoop dat dat het probleem was..
Zipjee is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Aan
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:55.

Powered by vBulletin Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.