kymco agility cdi begrenzing - Het Scooter Forum
Michelin Winter banden

Ga terug   Het Scooter Forum > Techniek > Opvoeren & Tuning 4-Takt

Discussie gesloten
 
Discussietools
Oud 11-09-2007, 20:14   #1
malagutixtm
Enduro ;)
 
malagutixtm's schermafbeelding
 
Locatie: Kerkdriel
Geregistreerd: mei 2007
Perso Scoot: 65272
Berichten: 225
Question kymco agility cdi begrenzing

Een vriend vna mijn heeft een kymco agility 50 echt niks aan dat ding maar hij wil hem dus ietsje harder laten lopen. Nu zag ik dat er een cdi in zit maar hoe kun je die ontgrensen want heb al in verschillende topics gezien dat er een groen draadje aan zit etc maar bij hem is die cdi gwoon los met twee stekkers met draden eraan erin. Hoe en wat doe ik dit ontgrenze ?
malagutixtm is offline  
Oud 01-10-2007, 20:31   #2
killer5
Registered User
 
killer5's schermafbeelding
 
Locatie: wassenaar
Geregistreerd: sep 2007
Berichten: 163
heey ik heb een cdi er in gezet en een variorol en een andere sproeier hij loopt ong 80 goed afgesteld maar met die andere cdi start die niet met de elictrische maar wel met de oude snap er niks van weet jij mis wat?
killer5 is offline  
Oud 01-10-2007, 21:20   #3
DaMerty
Super 8 Freak
 
DaMerty's schermafbeelding
 
Locatie: Heers
Geregistreerd: okt 2006
Perso Scoot: 71732
Berichten: 183
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door malagutixtm
Een vriend vna mijn heeft een kymco agility 50 echt niks aan dat ding maar hij wil hem dus ietsje harder laten lopen. Nu zag ik dat er een cdi in zit maar hoe kun je die ontgrensen want heb al in verschillende topics gezien dat er een groen draadje aan zit etc maar bij hem is die cdi gwoon los met twee stekkers met draden eraan erin. Hoe en wat doe ik dit ontgrenze ?

Hey, mijn handelaar heeft ontgrensde CDI's te koop voor Kymco Agility. Als je wil stuur ik je zo een en dan kan je deze erin zetten.

Peace
DaMerty

Kymco Super 8
DaMerty is offline  
Oud 06-10-2007, 21:25   #4
cubao
Registered User
 
Geregistreerd: okt 2007
Berichten: 1
start nietmet snelle cdi

ik heb hetzelfde probleem met een onbegrensde cdi voor een agility.
met de originele start ie gewoon met de start knop, maar met die snelle erin start ie alleen maar met de kick starter.

,,,,beetje vreemd dealer vertelde mij dat de carb verkeerd afgesteld staaat, staat gewoon helemaal goed als ik de originele cdi er in prop doetalles het gewoon.

wie weet raad?
cubao is offline  
Oud 07-10-2007, 10:52   #5
IJzer
Registered User
 
IJzer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: aug 2007
Berichten: 62
Mijn Agility startte ook niet echt lekker. Nou vond ik het vonkje van de bougie niet erg overtuigend.

Heb er daarom een 'High Power Race Coil' ingezet en de electrode afstand van de bougie lekker ver van elkaar (2 mm) start nu zoals het hoort. Vonken prima nu. Ik weet niet of dit de oplossing van jullie probleem is, maar bij mij werkt het.

Besteld via Ebay in Engeland.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg coil.jpg‎ (5,5 KB, 508x gelezen)
IJzer is offline  
Oud 21-10-2007, 13:19   #6
killer5
Registered User
 
killer5's schermafbeelding
 
Locatie: wassenaar
Geregistreerd: sep 2007
Berichten: 163
Talking agility

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door malagutixtm
Een vriend vna mijn heeft een kymco agility 50 echt niks aan dat ding maar hij wil hem dus ietsje harder laten lopen. Nu zag ik dat er een cdi in zit maar hoe kun je die ontgrensen want heb al in verschillende topics gezien dat er een groen draadje aan zit etc maar bij hem is die cdi gwoon los met twee stekkers met draden eraan erin. Hoe en wat doe ik dit ontgrenze ?
heey ik heb zoon set gekocht hij opt nu 80 maar hij trekt wel rustig op ik ken fotow maken als je wil? groetje er
killer5 is offline  
Oud 29-10-2007, 15:03   #7
Mclain
Registered User
 
Geregistreerd: jun 2007
Berichten: 141
Niet vonken(tijdens elektrisch starten) met andere cdi's komt wel eens voor. Heb gemerkt dat de startmotor het torretje niet snel genoeg rond krijgt gehuppeld. Wanneer je kicked, draait het net allemaal wat sneller, al is het maar even.
geloof dat sommige CDI's minimaal 640 rpm nodig hebben voordat ze ook maar enigzins vonken.
Mclain is offline  
Oud 31-10-2007, 10:17   #8
killer5
Registered User
 
killer5's schermafbeelding
 
Locatie: wassenaar
Geregistreerd: sep 2007
Berichten: 163
Post ik heb ok een andere dci

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door killer5 Bekijk bericht
heey ik heb een cdi er in gezet en een variorol en een andere sproeier hij loopt ong 80 goed afgesteld maar met die andere cdi start die niet met de elictrische maar wel met de oude snap er niks van weet jij mis wat?
hoi ik heb ook een andere cdi er in late zette hij starte toen ok niet maar je moet de onstekeing afstellen die staan dan te ver uitelkaar dat ik bij elke scooter dan zo hebik ook gedaan en nou loopt die gwn en hij start gwn groetjes erwin
killer5 is offline  
Oud 27-02-2008, 22:39   #9
willingeprins
Registered User
 
Geregistreerd: feb 2008
Berichten: 1
hallo, welke (kleur) draad is de signaaldraad van de CDI dan? ik heb een kymco agility en ga een begrenzer inbouwen. groet,erik
willingeprins is offline  
Oud 01-04-2008, 02:39   #10
luis1978
Registered User
 
Geregistreerd: apr 2008
Berichten: 2
here you can find racing cdi for kymco agility

http://www.gusdeluxe.info/Catalog/cd...powa-p-78.html
luis1978 is offline  
Oud 01-04-2008, 09:26   #11
drahciR
Registered User
 
Geregistreerd: nov 2007
Berichten: 162
En hier 30€ goedkoper

http://www.revolution70.nl/catalog/p...ecc872552c0d55
drahciR is offline  
Oud 01-04-2008, 10:04   #12
killer5
Registered User
 
killer5's schermafbeelding
 
Locatie: wassenaar
Geregistreerd: sep 2007
Berichten: 163
kijk wat voor maat sproeie er in zit???
killer5 is offline  
Oud 01-04-2008, 22:29   #13
Wim1961
Vitality 4T
 
Geregistreerd: feb 2008
Berichten: 24
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door drahciR Bekijk bericht
Aidix, als ik deze CDI op mijn Vitality ga gebruiken gaat het dan beter dan met de CDI met het groene draadje?
Ik bedoel is dit ontstekingstijdstip anders zodat mijn ratelende geluid dan weg is ?

grt, Wim
Wim1961 is offline  
Oud 02-04-2008, 09:57   #14
Aidix
Chef Werkplaats
Forum Moderator
 
Aidix's schermafbeelding
 
Locatie: Weesp
Geregistreerd: dec 2003
Berichten: 19.523
Ik kan niets garanderen, maar hij is wel 'anders'. Ik heb zelf geen extra ratel opgemerkt met de nieuwe CDI.

<Geen beginnersvragen via PM a.u.b. >
'Hij kwam voor goud. Hij vertrok met lood.'
Aidix is offline  
Oud 05-04-2008, 23:26   #15
Wim1961
Vitality 4T
 
Geregistreerd: feb 2008
Berichten: 24
Oké, is jammer dat er geen duidelijkheid over is. Dan voorlopig nog maar even verder rijden met de "oude" cdi met het groene draadje. Bedankt voor je antwoord.
Wim1961 is offline  
Discussie gesloten


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Aan
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:11.

Powered by vBulletin Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.