tomos opvoeren - Het Scooter Forum
Michelin Winter banden

Ga terug   Het Scooter Forum > Techniek > Opvoeren & Tuning Beginners

Discussie gesloten
 
Discussietools
Oud 17-09-2008, 18:51   #1
johnno111
Registered User
 
Geregistreerd: sep 2008
Berichten: 26
tomos opvoeren

hey,

ik heb een tomos quadro (a35) en ik wil hem graag sneller laten lopen alleen ik weet niet wat ik dan alle maal moet veranderen. het is een brommer dus 45km. ik denk er zelf over om er een technigas next uitlaat onder te gooien, maar wat moet je dan nog meer veranderen om hem sneller te laten lopen.

ik heb helemaal geen verstand van brommers dus niet te moeilijk gaan praten a.u.b.
johnno111 is offline  
Oud 17-09-2008, 20:10   #2
vandenlek
Registered User
 
vandenlek's schermafbeelding
 
Geregistreerd: mei 2007
Berichten: 1.310
ja je kan er idd een technigas uitlaat ondergooien dat scheeld e zeker als je goed afsteld 10 km/h in top en natuurlijk mooi beetje trekkracht

oke: je hang bijv je technigas eronder(eerst prop verwijderen) dan ga je de sproeier een paar maten grooter doen kijk wat je nu hebt en koop er dan een stuk of 5 kost niks,. dan kan je goed afstellen
bij tomos kan je volgens mij ook nog de koppeling indraaien fso zodat ie iets beter aangrijpt int begin dus beter trekt

als je bijv nu sproeier 54 in hebt(noem maar wat)
dan koop je bijv deze sproeiers 58 62 64 66 68 ,... of groter alst moet
vandenlek is offline  
Oud 17-09-2008, 21:01   #3
johnno111
Registered User
 
Geregistreerd: sep 2008
Berichten: 26
maar kan je ook gewoon een andere uitaat er onder proppen en dan sneller gaan of heeft dat geen nut?

maar waar kan je die sproeiers kopen want ik kan ze niet vinden op www.opvoeren.nl.
johnno111 is offline  
Oud 18-09-2008, 07:50   #4
maniac
Registered User
 
maniac's schermafbeelding
 
Locatie: rotterdam
Geregistreerd: mrt 2008
Berichten: 91
ik had ook een tomos snor, ik legde er een terugloop technigas next op en reed 50 km per uur en ik trok als een beest(p.s. die uitlaat hebk ook nog) je kan je sproeiers gewoon kopen bij een scooterdealer bij jou in de buurt, dus gooi gewoon die terugloop next erop en blaze (je kan ook voor een bullet gaan) maar dat zou ik persooonlijk niet doen
maniac is offline  
Oud 18-09-2008, 07:54   #5
xsumsjap
SR Morini Spiderman
 
xsumsjap's schermafbeelding
 
Locatie: Nieuwlande, Hoogeveen
Geregistreerd: mei 2008
Perso Scoot: 71429
Berichten: 486
Grotere carb. 70CC.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xsumsjap
Ik ben dik.
xsumsjap is offline  
Oud 18-09-2008, 10:12   #6
johnno111
Registered User
 
Geregistreerd: sep 2008
Berichten: 26
dus als ik het goed begrijp heb ik geen nieuwe sproeirs nodig voor ? nieuwe uitlaat?

Maar waarvoor is een niewe sproeier dan nodig?

kweet het ben dom maar dit is de eerste keer dat ik aan me brommer ga sleutelen dus ik wil alles wel eerst goed weten voordat ik hem misschien sloop.
johnno111 is offline  
Oud 18-09-2008, 12:19   #7
johnno111
Registered User
 
Geregistreerd: sep 2008
Berichten: 26
en hoe hard gaat hij dan ongeveer als ik dus die technigas uitaat er onder stop en voor de rest alles standaard laat.

Want ik denk dat het mij niet lukt om er zo een 70cc blok op te zetten want ik ben nog al onhandig met technische dingen.
johnno111 is offline  
Oud 18-09-2008, 12:52   #8
evo-fox
Registered User
 
evo-fox's schermafbeelding
 
Locatie: sprang
Geregistreerd: jan 2008
Perso Scoot: 67833
Berichten: 3.756
70cc cilinder is vrij simpel.
maar op te beginnen
technigas next (eventueel ontgrenst)
en als achtertandwiel 24 nemen.
dan rij je ong 60.

en als je wat handiger ben, kun je de koppelingsveren inkorten zodat die bijvoorbeel bij de 2e versnelling eerder pakt.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door speedemon Bekijk bericht
@ evo-fox
jij bent mijn held voor vandaag
evo-fox is offline  
Oud 18-09-2008, 13:25   #9
johnno111
Registered User
 
Geregistreerd: sep 2008
Berichten: 26
en als ik alleen die uitlaat neem ga ik dan ongeveer 55? of zo?
en met die uitlaat trekt hij dan ook een beetje snel op? want dat vind ik ook wel belangrijk.
johnno111 is offline  
Oud 18-09-2008, 13:33   #10
maniac
Registered User
 
maniac's schermafbeelding
 
Locatie: rotterdam
Geregistreerd: mrt 2008
Berichten: 91
ja trekt goed, ik trok scooters eruit... en als ik op em achterkant ging zitten trok ik zonder moeite wheeliess en ik ging van 35 naar 50/55 dusssuuhhh ga je 60/65 ongeveer...
maniac is offline  
Oud 18-09-2008, 13:33   #11
maniac
Registered User
 
maniac's schermafbeelding
 
Locatie: rotterdam
Geregistreerd: mrt 2008
Berichten: 91
gewoon normale standaard scooters he! geen zwaar opgvoerde dinge
maniac is offline  
Oud 18-09-2008, 13:38   #12
RacingCesar
AS ROMA
 
RacingCesar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: jun 2005
Berichten: 624
Weet niet meer zeker maar ik dacht dat juist de quadro de enige uitzondering is betreft 'Tomos = kut sleutelen'.
Heb ook 2 tomosjes gehad, 1 quadro en 1 classic(???)
Bij de quadro viel er nog wel te sleutelen maar bij de andere types vond ik dat maar zwaar kut.. Overigens zou ik een goedkope 70 eronder hangen met een leuk uitlaat.. en even sproeier verwisselen en evt. tandwiel verhouding

|L
RacingCesar is offline  
Oud 18-09-2008, 15:06   #13
vandenlek
Registered User
 
vandenlek's schermafbeelding
 
Geregistreerd: mei 2007
Berichten: 1.310
als je er een ''snellere'' uitlaat onder trapt dan heb je die grotere sproeier nodig om hem af te stellen

nu heeft je tomos genoeg benzine maar als je andre uitlaat hebt dan gaa je cilinder,. meer toeren maken en heeft ie dus meer benzine nodig en dat krijg je door een grotere sproeier in je carburateur te draaien,.

als je dat niet doet kan dat gevolgen hebben voor je prestaties wat jammer is want je wil hem optimaal hebben lopen,..

ook kan het slecht zijn voor je cilinder dat ie warmloopt maar dat gebeurt je niet zo snel denk k op tomos met andre uitlaat maar tog doen voor de zekerheid
vandenlek is offline  
Oud 18-09-2008, 16:33   #14
johnno111
Registered User
 
Geregistreerd: sep 2008
Berichten: 26
het antwoord op deze vraag is vast ja maar ik vraag het toch ff voor de zekerheid. gaat mijn brommer meer verbruiken? hij loopt nu 1:45 dan gaat hij zeker 1:35 of 1:40 lopen?
johnno111 is offline  
Oud 18-09-2008, 16:38   #15
maniac
Registered User
 
maniac's schermafbeelding
 
Locatie: rotterdam
Geregistreerd: mrt 2008
Berichten: 91
ja, want je meot je sproeier groterr maken dussssssssss gaat hij meer verbruiken, duss ga je 1:35 of 1:38 rijdee
maniac is offline  
Discussie gesloten


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:49.

Powered by vBulletin Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.