koso teller - Het Scooter Forum
Michelin Winter banden

Ga terug   Het Scooter Forum > Algemeen > Elektra

Antwoord
 
Discussietools
Oud 28-10-2008, 11:03   #1
remons
tuning is a crime so what
 
remons's schermafbeelding
 
Locatie: krimpen
Geregistreerd: jan 2008
Perso Scoot: 71384
Berichten: 419
koso teller

hallo ik heb dus deze koso teller gekocht

http://www.euroscooters.nl/shop/snel...ng-p-7172.html

en nu kreeg ik er wel een schema bij..

http://www.koso.it/download/manuali/...0+BB551W10.pdf

deze


en als je onderaan ff vergroot
zie je zo'n schema

oke.. rood = plus
bruin. ?
zwart gwn op frame
en welke draad moet er op de min ?

al je een paar draadjes volgt
dan zie je ook dat die gewoon nergens eindigen...
wie kan me helpen

a.v.b!

edit: ik heb trouwens een sf2
remons is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28-10-2008, 13:44   #2
herman78
dorpsgek
 
Locatie: dronrijp
Geregistreerd: aug 2008
Berichten: 2.866
zit even te kijken
volgens mij komt de rode draad aan de rode plus draad van je contact
(directe plus)
De bruine aan de zwarte draad van je contact dan gaat de bruine draad pas in werking als je contact op onn gezet word
De zwarte kan op een groene massadraad

# magneetjes zijn soort schroeven deze komen ipv de schroeven van je remschijf
verders is het 1 met benzine meter das de geel/witte draad in je kabelboom
en in je andere tread staat zo,n schema ervan
herman78 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28-10-2008, 13:55   #3
remons
tuning is a crime so what
 
remons's schermafbeelding
 
Locatie: krimpen
Geregistreerd: jan 2008
Perso Scoot: 71384
Berichten: 419
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bananafighter Bekijk bericht
zit even te kijken
volgens mij komt de rode draad aan de rode plus draad van je contact
(directe plus)
De bruine aan de zwarte draad van je contact dan gaat de bruine draad pas in werking als je contact op onn gezet word
De zwarte kan op een groene massadraad

# magneetjes zijn soort schroeven deze komen ipv de schroeven van je remschijf
verders is het 1 met benzine meter das de geel/witte draad in je kabelboom
en in je andere tread staat zo,n schema ervan

aha alles doet het nu perfect (ben al paar uurtjes bezig )

maar nu wil ik dus de km teller aansluiten plug en play indd

maar dan heb ik onderaan een ijzer wat precies voor dat magneetje moet hangen.. maar dat kan dus niet..

wrm niet..ja uhh lastig uit te leggen

normaal heb je zo'n ijzer en je doet er een bout doorheen en voila hij hangt dan precies voor dat magneetje
maar bij mij kan dat niet
remons is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28-10-2008, 17:18   #4
remons
tuning is a crime so what
 
remons's schermafbeelding
 
Locatie: krimpen
Geregistreerd: jan 2008
Perso Scoot: 71384
Berichten: 419
pff 6 uur veder ... 8 in totaal XD

tis alemaal gelukt aleen normaal ga ik auto teller 80.. en op deze teller 61..
het instellen is nogal lastig snap het niet
ieamand ervaring?
remons is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28-10-2008, 18:26   #5
herman78
dorpsgek
 
Locatie: dronrijp
Geregistreerd: aug 2008
Berichten: 2.866
geen ervaring mee maar 12 inch is volgens mij 1200 bij het instellen
herman78 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28-10-2008, 21:51   #6
remons
tuning is a crime so what
 
remons's schermafbeelding
 
Locatie: krimpen
Geregistreerd: jan 2008
Perso Scoot: 71384
Berichten: 419
ja das het enigste wat ik weet

maar dan staat er ook iets met p
het kan van 1 tot 60 p . :S
remons is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29-10-2008, 12:19   #7
remons
tuning is a crime so what
 
remons's schermafbeelding
 
Locatie: krimpen
Geregistreerd: jan 2008
Perso Scoot: 71384
Berichten: 419
fack... nieuwe zekering erin gepleurt...
nu blijft hij constant branden ...
dus ook als hij op stuurslot staat
remons is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31-10-2008, 09:50   #8
1908ak
Registered User
 
Geregistreerd: aug 2008
Berichten: 142
verkeerde zekering>?
1908ak is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31-10-2008, 17:00   #9
remons
tuning is a crime so what
 
remons's schermafbeelding
 
Locatie: krimpen
Geregistreerd: jan 2008
Perso Scoot: 71384
Berichten: 419
nee is de goeie
remons is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31-10-2008, 17:31   #10
TimV
Retired
 
TimV's schermafbeelding
 
Locatie: Roosendaal
Geregistreerd: jul 2008
Berichten: 7.616
1-60 P is het aantal magneetjes wat in je remschijf zit, bij een aerox kan je 1 of 3, ik heb er 3 in zitten (meet preciezer) dus moet ik die P ook op 3 zetten.

Ik ging 80 op m'n eigen teller, dat bleek ook maar 65 @ GPS & Koso DB-01R.

Je moet je snelheid gewoon even goed eiken met een GPS systeem. Is het betrouwbaarst.

Bij het instellen van de banddiameter moet je gewoon even iemand erbij halen:

- Zet een streepje op je band met krijt/stift of gebruik je ventiel als merkpunt.
- Zet het streepje of je ventiel precies onderaan aan het begin van een meetlint (minimaal 2m lang).
- Rol de band 1 x rond tot het streepje of het ventiel weer helemaal onderaan staat en kijk hoe ver je gereden hebt.
- Zal wel tussen de 1,3m en 1,6m zitten. 1,3m = 1300 om in te voeren.

Ben met het aansluiten/instellen van de teller zo'n twee uur bezig geweest en ik had ook nog benzinemeter, indicatielampjes etc. Dus kop op, zo moeilijk is het niet.

No, I did not come here by myself....Donkey!!

Laatst gewijzigd door TimV : 31-10-2008 om 17:41.
TimV is offline   Met citaat antwoorden
Oud 02-11-2008, 00:27   #11
remons
tuning is a crime so what
 
remons's schermafbeelding
 
Locatie: krimpen
Geregistreerd: jan 2008
Perso Scoot: 71384
Berichten: 419
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Goth Rox Bekijk bericht
1-60 P is het aantal magneetjes wat in je remschijf zit, bij een aerox kan je 1 of 3, ik heb er 3 in zitten (meet preciezer) dus moet ik die P ook op 3 zetten.

Ik ging 80 op m'n eigen teller, dat bleek ook maar 65 @ GPS & Koso DB-01R.

Je moet je snelheid gewoon even goed eiken met een GPS systeem. Is het betrouwbaarst.

Bij het instellen van de banddiameter moet je gewoon even iemand erbij halen:

- Zet een streepje op je band met krijt/stift of gebruik je ventiel als merkpunt.
- Zet het streepje of je ventiel precies onderaan aan het begin van een meetlint (minimaal 2m lang).
- Rol de band 1 x rond tot het streepje of het ventiel weer helemaal onderaan staat en kijk hoe ver je gereden hebt.
- Zal wel tussen de 1,3m en 1,6m zitten. 1,3m = 1300 om in te voeren.

Ben met het aansluiten/instellen van de teller zo'n twee uur bezig geweest en ik had ook nog benzinemeter, indicatielampjes etc. Dus kop op, zo moeilijk is het niet.

ah kijk daar heb ik wat aan

ja kging 79 auto teller en nu met kin op stuur 73..


1 magneet en 153cm

kep ook ingevoerd 1530 1p..

dus wijk 6 km af... kan wel kloppen dus ff morge precies meten tnx man!

die post heb ik teminste wat aan
remons is offline   Met citaat antwoorden
Oud 02-11-2008, 10:50   #12
TimV
Retired
 
TimV's schermafbeelding
 
Locatie: Roosendaal
Geregistreerd: jul 2008
Berichten: 7.616
Graag gedaan, hoop dat het allemaal lukt. Als je teller niet gelijk loopt met je GPS systeem, moet je gewoon je banddiameter aanpassen. De banddiameter hoeft niet te kloppen met je echte banddiameter, als de snelheid maar klopt, daar gaat het om.

No, I did not come here by myself....Donkey!!
TimV is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19-11-2008, 13:54   #13
nilaaas
Registered User
 
nilaaas's schermafbeelding
 
Geregistreerd: sep 2008
Berichten: 139
Ik heb ook die km-teller maar bij mij blijft ie gewoon op 0 heb 1p - 1300 in gevuld maar daarna nmoet je kieze trusse 100 en 510maar doet bij geen van bijde niks

Speedfight 2
nilaaas is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19-11-2008, 15:58   #14
TimV
Retired
 
TimV's schermafbeelding
 
Locatie: Roosendaal
Geregistreerd: jul 2008
Berichten: 7.616
Heb je de sensor dicht genoeg bij het magneetje gedaan? (maximaal 8 mm)
Heb je de sensor recht voor het magneetje gedaan?
Heb je het magneetje erin gedaan?
Heb je de sensor aangesloten?
Die 100 en 510 is voor je benzinemeter, is Ohm. Voor een Aerox moet je 100 hebben.

No, I did not come here by myself....Donkey!!
TimV is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19-11-2008, 17:02   #15
nilaaas
Registered User
 
nilaaas's schermafbeelding
 
Geregistreerd: sep 2008
Berichten: 139
ga ik morge allemaal cheke. maar hij viel vandaag uit zag alleen nog blauw ligt maar had hij al wel eens vaker gedaan wat zou dit zijn?
nilaaas is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Aan
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:15.

Powered by vBulletin Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.