fietsteller - Het Scooter Forum
Michelin Winter banden

Ga terug   Het Scooter Forum > Algemeen > Elektra

Antwoord
 
Discussietools
Oud 03-03-2004, 19:24   #1
stenn
Registered User
 
Locatie: leiderdorp
Geregistreerd: mei 2003
Perso Scoot: 20781
Berichten: 8
fietsteller

Ik heb zojuist een fietsteller voor op mijn tomos gekocht.
Nou staat er in de gebruiksaanwijzing een schema met bandenmaten die overeenkomen met codes voor het computertje.
Kan iemand mijn misschien verttellen welke maten ik moet gebruiken of wat dan ook omdat de juiste bandenmaat van tomos er neit bij staan(4 1/4 16 26

alvast bedankt

ps iemand nog tips hoe ik het sensortje meot bevestigen omdat ik geen fietsspaken heb? IK las kit of 2 sec lijm maar is dat wel sterk genoeg
stenn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 03-03-2004, 19:30   #2
TeRRoRDrOnE
Registered User
 
TeRRoRDrOnE's schermafbeelding
 
Locatie: Zoetermeer
Geregistreerd: jan 2003
Berichten: 2.215
secondenlijm of kit gewoon ondergrond goed schoonmaken(ontvetten) en dan vastkitten/of met secondelijm erop plakken

kan je het niet doormiddelvan de omtrek van je band invoeren? of staan er omtrekken bij in het boekje?
TeRRoRDrOnE is offline   Met citaat antwoorden
Oud 03-03-2004, 19:35   #3
stenn
Registered User
 
Locatie: leiderdorp
Geregistreerd: mei 2003
Perso Scoot: 20781
Berichten: 8
er staan bandenmaten in het boekje die gerelateerd zijn aan codes voor de comp. Maar mijn bandnemaat stata er neit bij . Dus ik dacht als iemand dit ook op z'n tos heeft kan die mij dan vertellen welke maten hij heeft aangehouden of wat dan ook
stenn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 03-03-2004, 19:53   #4
InsaneMalebrain
#Lennard
 
InsaneMalebrain's schermafbeelding
 
Locatie: Zeewolde
Geregistreerd: jul 2002
Perso Scoot: 4788
Berichten: 2.306
In het boekje staat hoe je die moet opmeten
InsaneMalebrain is offline   Met citaat antwoorden
Oud 03-03-2004, 20:09   #5
Wieger
Pro Access
 
Geregistreerd: okt 2003
Berichten: 2.202
. gewoon een streepje op je band zetten, en precies op die plek ook een streepje op de grond zetten. daarna met je TOM naar voren lopen, totdat het streepje 1 rondje is geweest en weer op de grond is, en dan op die plek ook een streepje op de grond zetten. dan de afstand tussen de 2 strepen op de grond meten en VOILA!!!

ps: zorg wel dat je precies recht vooruit loopt/rolt

(zo heb ik het ook met mijn wallar gedaan . werkt super!)

maar mijn teller klopt van geen meter volgens mij.. 70 op de teller is 55 op de fietsteller en soms als ik van hard rijden op eens stil sta, dan blijft hij iets van 10 sec nog op die snelheid staan (beetje sloom ding )
Wieger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 03-03-2004, 20:10   #6
Wieger
Pro Access
 
Geregistreerd: okt 2003
Berichten: 2.202
btw: ik heb gewoon een magneetje met een lijmpistool op mijn velg geplakt, werkt ook perfect
Wieger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 04-03-2004, 09:01   #7
MC
Registered User
 
MC's schermafbeelding
 
Locatie: Heesch
Geregistreerd: mrt 2003
Berichten: 358
had ik ook maar toen regende het en vloog die erin eens af!!!
MC is offline   Met citaat antwoorden
Oud 04-03-2004, 09:19   #8
PlaceR
Aeon Cobra
 
PlaceR's schermafbeelding
 
Locatie: Achter De PC :D
Geregistreerd: sep 2002
Berichten: 3.421
beetje kit en voor zekerheid een ty-wrap
werkt altijd.
en lees eens goed int boekje je kunt elke bandenmaat instellen hoor
PlaceR is offline   Met citaat antwoorden
Oud 05-03-2004, 18:07   #9
Delayed^
Vastnaaier @ De Top!
 
Geregistreerd: jan 2004
Berichten: 80
hoe wil je dat met een ty-wrap doen dan ?!
heb nu gewoon met lijm gun gedaan
Delayed^ is offline   Met citaat antwoorden
Oud 05-03-2004, 18:21   #10
dj prox
de zenith is onderweg :)
 
dj prox's schermafbeelding
 
Locatie: maasland
Geregistreerd: mrt 2003
Perso Scoot: 5561
Berichten: 281
en belangrijk de lijm effies een dag laten uitharden ik was namelijk te enthousiast en de magneet ging eraf toen op dezelfde manier gedaan maar goed laten uitharden(2dagen) en zit er nu nog steeds op
dj prox is offline   Met citaat antwoorden
Oud 05-03-2004, 19:20   #11
Klz
Doe je ff..
 
Locatie: Zwin en Drecht, NL
Geregistreerd: mrt 2004
Berichten: 60
bandenomtrek tomos is 162 cm, dit is met de spaakwielen. ik heb namelijk een A3 met chromen spaakwielen en een cat eye meter voor op de fiets. dus gewoon 162 cm invoeren

Het probleem is er pas als het er is..
Klz is offline   Met citaat antwoorden
Oud 06-03-2004, 10:23   #12
stenn
Registered User
 
Locatie: leiderdorp
Geregistreerd: mei 2003
Perso Scoot: 20781
Berichten: 8
Unhappy

Ik moet de omtrek delen door 1.61 en dan in de tabel aflezen maar het getal staat er neit bij
stenn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 06-03-2004, 12:12   #13
Maarten VDC
just in buisiness
 
Locatie: Maasmechelen
Geregistreerd: nov 2003
Perso Scoot: 14555
Berichten: 116
maar het magneetje he, waar bevestig je dat eigenlijk? op de velg recht onder het rubber van de band of op een van de "spaken"? Bij fietsen staat het ook niet recht onder het rubber van de band, maar 1.5 cm ofzo eronder (op de spaak dus). Hoe moet dit bij een scoot?
Maarten VDC is offline   Met citaat antwoorden
Oud 06-03-2004, 17:22   #14
Delayed^
Vastnaaier @ De Top!
 
Geregistreerd: jan 2004
Berichten: 80
Je moet hem zo plakken dat die het doet.. is geen regel voor want het is een fietsteller dus gemaakt op velgen met spaken ...

maar op scoote rmoet jehem waarschijnlijk op je rand plakken zodat die niet verder dan 3 MM van je Sensor af zit anders werkt die neit dus gewoon passen / meten / testen! heb het ook 8 x over moeten doen!
Delayed^ is offline   Met citaat antwoorden
Oud 06-03-2004, 18:11   #15
Klz
Doe je ff..
 
Locatie: Zwin en Drecht, NL
Geregistreerd: mrt 2004
Berichten: 60
op me tomos heb ik gat in me velg geboord aan de rand van het hard en em daar met een grote schroef vastgedraaid
162:1.61= iets en die staat er niet bij voor je teller???
weggooien en een goeie kopen want dan is die van jouw vanaf een bepaalde maat en jouw band/velgomtrek is dan waarschijnlijk te klein
Klz is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord


Discussietools

Regels voor berichten
Je mag niet nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen versturen
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Aan
Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:06.

Powered by vBulletin Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.