Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Gilera runner sp50 2010 onderhoud

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Gilera runner sp50 2010 onderhoud

  Hallo mensen,

  Weet niet of ik hier goed zit maar ik heb een vraag, ik heb een gilera runner 50cc 2 takt uit 2010, vorig jaar is de cilinder en uitlaat vervangen en liet ik het onderhoud doen bij een scooter bedrijf. nu ik een auto heb rij ik in deze koude winter dagen meer met de auto dan scooter.

  Nu de lente meer in aantocht komt wil ik zelf een beurtje aan mijn runner geven.

  kan iemand me hier advies geven wat ik hier voor kan doen want het is voor mij de eerste keer dat ik zoiets doe, bougie en me koelvloeistof een keer vervangen maar dat is het ook wel.

  Zie jullie advies graag tegemoet !

  ps: iemand advies over mijn toerenteller? deze doet het alleen met koud weer zoals nu blijft de naald soms op een plek (blijft hangen) wordt het warmer ( rond de 20 graden) is dit weer normaal..

 • #2
  Jij doet hetzelfde met jou runner asl ik met de mijne, en ik zet hem alleen droog weg in mijn garage gedurende de koude maanden. En dan doe ik er nagenoeg niet aan behalve controle van de bougie, v-snaar, rollen, remschoenen van de koppeling, remblokken en remschoenen en banden profiel en drukken. Kvs kijk ik alleen of deze nog op niveau is en niet smerig is geworden. Wat je wel moet doen is een druppel lader kopen, anders kost het je accu meestal als die een aantal maanden niks heeft hoeven doen. Wat betreft je toeren teller dat is denk ik wat lastig, die zal wel blijven plakken. Je zou deze kunnen openen en checken, maar wel goed opletten. Echt servicen kun je die niet, vaak is vervangen de enige optie. Je zou eens kunnen proberen het asje van de toerenteller wijzer met hele olie zoals wd 40 in te smeren. Maar wees daar heel zuinig mee.

  Comment

  Working...
  X